DEZYNFEKCJA II – szkolenie
Organizator szkolenia: Polskie Stowarzyszenie DDiD
Miejsce szkolenia: Hotel “Ursynów” Warszawa,ul. Roentgena 5
Program szkolenia:
dzień pierwszy:
9.00 – 9.30 Rozpoczęcie szkolenia, sprawy organizacyjne
9.30 – 13.30 Wykład: Drobnoustroje – systematyka, budowa, metabolizm, rozmnażanie.
Mycie i dezynfekcja w przemyśle spożywczym w aspekcie systemów jakości.
13.30 – 14.30 Obiad
15.30 – 19.30 Wykład: Dezynfekcja wody, badania mikrobiologiczne.
Praktyczne aspekty wykonywania zabiegów dezynfekcyjnych: – po zmarłym; – po zalaniach i powodzi; – dezynfekcja pojazdów specjalnego przeznaczenia: chłodnie, karetki pogotowia, pojazdy do przewozu nieczystości i inne.
Ozonowanie, mechanizm działania ozonu, budowa ozonatorów, ozonowanie klimatyzacji samochodowej.
19.30 Kolacja
dzień drugi:
7.30 Śniadanie
8.00 – 10.30 Wykład: Klasyfikacja i mechanizm działania preparatów dezynfekcyjnych.
10.30 – 14.00 Wykład: Bioasekuracja w fermach i zakładach produkcyjnych: Plany gotowości i zwalczania chorób zakaźnych, postępowanie w zagrożeniach bioterrorystycznych.
14.00 – 15.00 Egzamin pisemny – test
15.00 – 15.30 Obiad
15.30 – 16.00 Omówienie wyników egzaminu i rozdanie świadectw.
Szkolenie zakończone egzaminem testowym i Certyfikatem uczestnictwa w szkoleniu specjalistycznym.
Zajmujemy się problematyką zwalczania szkodników od 1984 roku, czyli od pierwszej rejestracji jednoosobowej firmy zajmującej się odkażaniem, tępieniem szkodników i gryzoni. Prowadzimy szkolenia w Polskim Stowarzyszeniu Pracowników Dezynfekcji, Dezynsekcji i Deratyzacji.