szkolenie deratyzacja ddd

DOSKONALENIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI-5

Sekcja Przemysłu spożywczego

Zapraszają

do udziału w międzynarodowej konferencji:

 DOSKONALENIE

SYSTEMU ZARZĄDZANIA

BEZPIECZEŃSTWEM

ŻYWNOŚCI-5

 

Patronat nad konferencją objął:

Pan Stanisław Kalemba

Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi

Konferencja odbędzie się:

 

14 – 16 kwietnia 2013r.

w hotelu MSWiA „DAFNE”

w Zakopanym

Komunikat nr 1

Szanowni Państwo!

Serdecznie zapraszam do udziału w piątej konferencji z cyklu

           „Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności”

Każda konferencja z tego cyklu odbywa się w oparciu o nowy, autorski program uwzględniający najnowsze trendy i tendencje bezpieczeństwa żywności. Mam nadzieję, że tegoroczna konferencja umożliwi jeszcze lepsze poznanie tematyki zarządzania produkcją bezpiecznej i dobrej jakościowo żywności.

Z poważaniem i wyrazami szacunku

Manager konferencji

dr inż. Janusz B. Berdowski

 Ramowy program

14.04.2013r. – niedziela

od 16.00 Przyjazd uczestników

20.00 Kolacja powitalna

15.04.2013r. – poniedziałek

8.00 – 9.00 Śniadanie

9.00 – 18.00 obrady konferencji

            11.00 – 11.30 Kawa, herbata

            13.00 – 15.00 Przerwa obiadowa

            16.30 – 17.00 Kawa, herbata

            19.30 Kolacja plenerowa

16.04.2013r. – wtorek

8.00 – 9.00 Śniadanie

9.00-12.00 obrady konferencji

         10.30 – 11.00 Kawa, herbata

12.30            Zakończenie konferencji

Obiad

Wyjazd uczestników

W programie konferencji, obok 10 referatów zaplanowano panel dyskusyjny „Wymagania w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności stawiane producentom przez sieci handlowe” oraz możliwość ogólnych i kuluarowych dyskusji z udziałem autorytetów zarówno z obszaru teorii jak i praktyki bezpieczeństwa żywności.

Wstępny wykaz referatów

     1. „Rola integracyjnego zarządzania w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego”

prof. dr hab. Elżbieta Skrzypek, UMCS Lublin

      2. „Wpływ drobnoustrojów na bezpieczeństwo i jakość żywności”

prof. dr hab. Jacek Bardowski, Instytut Biochemii i Biofizyki PAN

     3. „Nowe wymagania zawarte w standardzie FSSC”

dr inż. Janusz B. Berdowski, Ekspert ONZ – UNIDO,

Przewodniczący Sekcji Przemysłu Spożywczego Klubu PF ISO 9000

      4. „Co nowego w normalizacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności”

mgr inż. Jolanta Kochańska, V-ce Prezes Polskiego Komitetu Normalizacyjnego

      5. „Walidacja dostawców pod kątem systemów jakości w przemyśle spożywczym”

dr Zbigniew Czerwiński, Mega-Wet

      6. „Nowe przepisy unijne w zakresie znakowania żywności. Wymagania ogólne”

mgr inż. Anna Patkowska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi

      7. „Nowe przepisy unijne w zakresie znakowania żywności. Wartości odżywcze”

dr Barbara Ratkowska, Główny Inspektorat Sanitarny

      8. „Najnowsze światowe standardy zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i logistyce na przykładzie grupy standardów IFS”

dr inż. Marek Marzec, Busines Development CEE IFS, Globalg .A.P.

     9. PANEL DYSKUSYJNY : WYMAGANIA W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA I JAKOŚCI ŻYWNOŚCI STAWIANE PRODUCENTOM PRZEZ SIECI HANDLOWE

Członkowie Zarządów i Managerowie Jakości:

Auchan, Biedronka, Carrefour, Eurocash, Intermarche, Lidl, Makro, Netto,

Piotr i Paweł, Real

 Moderatorzy: dr inż. Janusz B. Berdowski, dr inż. Marek Marzec

Koszt uczestnictwa obejmuje:

– zakwaterowanie i wyżywienie (od kolacji w niedzielę do obiadu we wtorek;

pokoje 2 osobowe).

– udział w obradach,

– materiały konferencyjne,

– stosowne zaświadczenia,

– przerwy kawowe,

– udział w kolacji powitalnej (niedziela)

i imprezie plenerowej (poniedziałek),

– koszty organizacyjne.

       

          TABELA OPŁAT (ceny netto)

Pierwszy przedstawicielCzłonka rzeczywistego Klubu PF ISO 9000

790.-+ VAT

Kolejny przedstawiciel Członka rzeczywistego Klubu PF ISO 9000Członek Klubu POLLABCzłonek wspierający Klubu PF ISO 9000

 

 

890.-+ VAT

Uczestnicy spoza Klubów

990.-+ VAT

Uwaga:

Zniżki dla członków Klubów obowiązują tylko przy opłaconych składkach członkowskich za 2012r.

Informacji udzielają i zgłoszenia przyjmują:

Podobne Posty