DOSKONALENIE SYSTEMU ZARZĄDZANIA BEZPIECZEŃSTWEM ŻYWNOŚCI-5
Sekcja Przemysłu spożywczego
Zapraszają
do udziału w międzynarodowej konferencji:
DOSKONALENIE
SYSTEMU ZARZĄDZANIA
BEZPIECZEŃSTWEM
ŻYWNOŚCI-5
Patronat nad konferencją objął:
Pan Stanisław Kalemba
Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Konferencja odbędzie się:
14 – 16 kwietnia 2013r.
w hotelu MSWiA „DAFNE”
w Zakopanym
Komunikat nr 1
Szanowni Państwo!
Serdecznie zapraszam do udziału w piątej konferencji z cyklu
„Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności”
Każda konferencja z tego cyklu odbywa się w oparciu o nowy, autorski program uwzględniający najnowsze trendy i tendencje bezpieczeństwa żywności. Mam nadzieję, że tegoroczna konferencja umożliwi jeszcze lepsze poznanie tematyki zarządzania produkcją bezpiecznej i dobrej jakościowo żywności.
Z poważaniem i wyrazami szacunku
Manager konferencji
dr inż. Janusz B. Berdowski
Ramowy program
14.04.2013r. – niedziela
od 16.00 Przyjazd uczestników
20.00 Kolacja powitalna
15.04.2013r. – poniedziałek
8.00 – 9.00 Śniadanie
9.00 – 18.00 obrady konferencji
11.00 – 11.30 Kawa, herbata
13.00 – 15.00 Przerwa obiadowa
16.30 – 17.00 Kawa, herbata
19.30 Kolacja plenerowa
16.04.2013r. – wtorek
8.00 – 9.00 Śniadanie
9.00-12.00 obrady konferencji
10.30 – 11.00 Kawa, herbata
12.30 Zakończenie konferencji
Obiad
Wyjazd uczestników
W programie konferencji, obok 10 referatów zaplanowano panel dyskusyjny „Wymagania w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności stawiane producentom przez sieci handlowe” oraz możliwość ogólnych i kuluarowych dyskusji z udziałem autorytetów zarówno z obszaru teorii jak i praktyki bezpieczeństwa żywności.
Wstępny wykaz referatów
1. „Rola integracyjnego zarządzania w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego”
prof. dr hab. Elżbieta Skrzypek, UMCS Lublin
2. „Wpływ drobnoustrojów na bezpieczeństwo i jakość żywności”
prof. dr hab. Jacek Bardowski, Instytut Biochemii i Biofizyki PAN
3. „Nowe wymagania zawarte w standardzie FSSC”
dr inż. Janusz B. Berdowski, Ekspert ONZ – UNIDO,
Przewodniczący Sekcji Przemysłu Spożywczego Klubu PF ISO 9000
4. „Co nowego w normalizacji systemu zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności”
mgr inż. Jolanta Kochańska, V-ce Prezes Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
5. „Walidacja dostawców pod kątem systemów jakości w przemyśle spożywczym”
dr Zbigniew Czerwiński, Mega-Wet
6. „Nowe przepisy unijne w zakresie znakowania żywności. Wymagania ogólne”
mgr inż. Anna Patkowska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
7. „Nowe przepisy unijne w zakresie znakowania żywności. Wartości odżywcze”
dr Barbara Ratkowska, Główny Inspektorat Sanitarny
8. „Najnowsze światowe standardy zapewnienia bezpieczeństwa w produkcji i logistyce na przykładzie grupy standardów IFS”
dr inż. Marek Marzec, Busines Development CEE IFS, Globalg .A.P.
9. PANEL DYSKUSYJNY : WYMAGANIA W ZAKRESIE BEZPIECZEŃSTWA I JAKOŚCI ŻYWNOŚCI STAWIANE PRODUCENTOM PRZEZ SIECI HANDLOWE
Członkowie Zarządów i Managerowie Jakości:
Auchan, Biedronka, Carrefour, Eurocash, Intermarche, Lidl, Makro, Netto,
Piotr i Paweł, Real
Moderatorzy: dr inż. Janusz B. Berdowski, dr inż. Marek Marzec
Koszt uczestnictwa obejmuje:
– zakwaterowanie i wyżywienie (od kolacji w niedzielę do obiadu we wtorek;
pokoje 2 osobowe).
– udział w obradach,
– materiały konferencyjne,
– stosowne zaświadczenia,
– przerwy kawowe,
– udział w kolacji powitalnej (niedziela)
i imprezie plenerowej (poniedziałek),
– koszty organizacyjne.
TABELA OPŁAT (ceny netto)
Pierwszy przedstawicielCzłonka rzeczywistego Klubu PF ISO 9000 | 790.-+ VAT |
Kolejny przedstawiciel Członka rzeczywistego Klubu PF ISO 9000Członek Klubu POLLABCzłonek wspierający Klubu PF ISO 9000 |
890.-+ VAT |
Uczestnicy spoza Klubów | 990.-+ VAT |
Uwaga:
Zniżki dla członków Klubów obowiązują tylko przy opłaconych składkach członkowskich za 2012r.
Informacji udzielają i zgłoszenia przyjmują:
Zajmujemy się problematyką zwalczania szkodników od 1984 roku, czyli od pierwszej rejestracji jednoosobowej firmy zajmującej się odkażaniem, tępieniem szkodników i gryzoni. Prowadzimy szkolenia w Polskim Stowarzyszeniu Pracowników Dezynfekcji, Dezynsekcji i Deratyzacji.